Özhan Market

Festivalde 'Özhan' Rüzgarı
Festivalde 'Özhan' Rüzgarı
Sayfayı paylaş
19-06-2022

Festivalde 'Özhan' Rüzgarı

Ünlü müzisyen Mark Eliyahu, 60. Uluslararasi Bursa Festivali'nde, hem sahne performansi hem de sarkilariyla izleyenleri hayran birakti. Özhan Marketler Zinciri'nin sponsorlugunda düzenlenen konserde Bursalilar kendinden geçti.

Mark Eliyahu, Kültürpark Açikhava Tiyatrosu'nda izleyenleri büyüledi. Performansiyla seyircilerin begenisini toplayan Eliyahu, Bursali müzikseverlere muhtesem bir gece yasatti. Müziginde dogu ve batiyi harmanlayan; eski enstrümanlari modern ve türler arasi seslerle birlestiren Mark Eliyahu, Kültürpark Açik Hava Tiyatrosu'nda adeta kamança rüzgâri estirdi. Dagistanli sanatçiya sahnede, alternatif müzigin son dönemlerdeki en iyi temsilcilerinden "Perdenin Ardindakiler" grubu eslik etti. Muhtesem bir performans sergileyen MarkEliyahu, bu güzel gecenin gerçeklesmesinde emegi geçen herkese tesekkür etti. Özhan Marketler Zinciri'nin sponsorlugunda yapilan konser, renkli görüntülere sahne oldu. Özhan Yönetim Kurulu Üyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi Baskan Vekili, Kadin Ekonomi Platformu Baskani Elif Özhan " Bu organizasyona sagladigimiz katkidan dolayi gurur duyuyoruz. Tüm Bursalilar gibi biz de müzigi çok seviyoruz. Bu sahnede farkli ezgilerle müzigi hep beraber doyasiya yasadik. Özhan olarak sehrimizdeki kültür sanat projelerinde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Sanata destegimiz önümüzdeki dönemlerde de sürecek, yeni projelerle Bursalilarla yine bulusacagiz." diye konustu. Özhan Marketler sponsorlugunda gerçeklestirilen konserde ilk olarak sahneye Perdenin Ardindakiler Grubu çikti. Alternatif müzigin son dönemdeki önemli temsilcilerinden olan grup, sevenleri tarafindan alkislarla dinlendi. Özellikle Z kusaginin hayranlarinin doldurdugu Açikhava Tiyatrosu'nda, dinleyicileri mest etti. Ardindan sahneyi ünlü kamança sanatçisi Mark Eliyahu'ya birakti. Enstrümanlari modern ve türler arasi seslerle müthis biçimde birlestiren Eliyahu, muhtesem bir müzik ziyafeti sundu. Müzige 4 yasinda kemanla baslayan Eliyahu, egitim için gittigi Yunanistan'a kamança ile tanisti. "Hem babam hem ögretmenim" dedigi babasi PirisEliyahu'ya da sahneye davet eden ünlü sanatçi, müzisyen olan babasiyla yaptigi enstrüman düetle gönülleri fethetti. Dogu ve bati müzigini harmanlayarak, dinleyenlerine sunan Eliyahu, kamançasi ile Açikhava Tiyatrosu'nda adeta mest etti. Sanatçinin orkestrasindaki perküsyon sanatçisi RonyIwryn ise bir kap içindeki suyla yaptigi solo performans ile dinleyenleri kendine hayran birakti. Konserde Mark Eliyahu, kamançasiyla Perdenin Ardindaki grubu solisti Doruk Erester ile Uzaklar ve Her Gece sarkilarina yaptigi Türkçe düetle sanatseverlere büyülü bir gece yasatti. Eliyahu ve Erester, 60 yillik bu efsane festivalde kendilerini Bursalilarla bulusturan Bursa Büyüksehir Belediyesine ve Baskan Alinur Aktas'a tesekkür etti. Konserini elinde baglama ile tüm sahneyi gezerek ve seyircileri selamlayarak tamamlayan sanatçi, hayranlarinin yogun istegi üzerine orkestrasiyla birlikte yeniden sahneye çikarak iki enstrümantal eserini daha seslendirdi. Sanatseverlerin coskuyla izledigi Eliyahu, sahneden alkislarla ugurlandi.

close
Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için kişisel veri politikamız doğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için